10x Waarom de lente mij zo blij maakt

Als ik een favoriet seizoen moet aanwijzen, zou ik niet weten wat te zeggen. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en schoonheid. Ik word er gewoon heel blij van wat elk seizoen te bieden heeft. Nu de winter bijna tot zijn einde is en de lente langzaam haar intrede maakt, begin ik alweer te jubelen over wat er komen gaat. Deze 10 dingen maakt dat ik zo blij word van de lente!

De lente komt natuurlijk ´officieel´ pas in het land op 21 maart, maar de eerste tekenen zijn zeker al te zien. En ik word er zo blij van! Kriebels in de buik van verrukking.

En dat komt door deze heerlijkheden:

  1. De eerste bollen steken hun kopjes boven de grond. In de herfst hebben dochterlief en ik een aantal bollen met liefde een plekje in de tuin gegeven en, omdat het alweer twee seizoenen geleden is, we zijn nu alweer vergeten welke bollen dat ook alweer waren. De nieuwsgierigheid naar de mooie kleuren en de vrolijkheid die het met zich mee zal brengen, laat mij in elk geval enorm genieten van het vooruitzicht! Plus, we kunnen al genieten van de eerste spontane krokusjes en sneeuwklokjes. Joehoe, waar komen jullie vandaan? Wauw!
  2. De klusgeluiden van buiten. Wanneer je de eerste klusgeluiden hoort dan weet je het, de lente is begonnen. Mensen maken zich klaar om weer te klussen aan hun huis, dromen uit te laten komen en de tuin gereed te maken voor heerlijke bezoekjes in de buitenlucht! Ik kan oprecht blij worden van het kloppen van een hamer en het idee dat iemand zich inzet om iets in zijn leven nog mooier te maken. Niet om 6 uur ’s morgens trouwens. Dan moet je je gewoon koest houden…
  3. De vogeltjes die weer van zich laten horen! De eerste vogelgeluiden die zo opgewekt tjirpen. Nestkastjes die druk worden bezocht en de potjes gevuld met vogelvoer die op zijn gegaan. Ik vind het heerlijk en het geluid zorgt instant voor een relaxt gevoel. Althans bij mij!
  4. Vrolijk gelach van kinderen bij het buitenspelen. Niet alleen van Ninthe. Het oprechte geluid van plezier met verstoppertje of, bij ons, op de trampoline is heerlijk om te horen! Plezier steekt enorm aan.
  5. De dagen worden langer! Jippie! Het is ’s morgens eerder licht en ’s avonds later donker. Hoewel ik de winter heerlijk vind en echt geniet van het gekneuter met kaarsjes, leef ik echt weer helemaal op nu de lente komt met haar lichturen! Energie, kom maar binnen!!
  6. Ik ben jarig! Ja, dit maakt me blij. Niet omdat ik mega veel cadeaus krijg. Totaal niet dat het daarom gaat. Ik ben oprecht heel erg blij dat ik weer een jaartje mag aanvullen op mijn leeftijd en ik hoop er nog velen mee te maken! Het leven vieren, zoveel en zo vaak mogelijk. Plus, het feit dat dit na 2 jaar eindelijk weer kan!!! WOEPWOEP!
  7. De grote schoonmaak. Ik word heel blij van de grote schoonmaak. Heerlijk vind ik het. Oude meuk eruit en schoon/fris en opgeruimd erin. Nu is de realiteit met een peuter discutabel. Dingen worden vies, snel ook. Maar het schoonmaken an sich vind ik heerlijk. Ramen open, frisse lucht naar binnen en heerlijke geuren in de lakens, in een sopje en op de voeren… Jup, daar word ik vrolijk van!
  8. De eerste zomerhits worden geïntroduceerd. Ja, nog niet echt super veel natuurlijk. Maar vrolijkere deuntjes volgen elkaar toch vaak op. En muziek heeft altijd een directe invloed op mijn humeur. Ik ben voor opzwepend en hupsige muziek. Dansen, zwieren en de haren los!
  9. Buitenspelen is weer fijn. Natuurlijk is buitenspelen ook prima te doen in de winter, maar met een beetje zon op je toet maakt het spelen wel een stuk aangenamer. Voor mij zit spelen in het spelen met Ninthe, maar ook zeker in het lekker lezen van een boek, tuinieren, puzzelen, klussen etc. Heerlijk! En je wordt er zo heerlijk rozig van.. goed voor de nachtrust!
  10. Het seizoen van de nieuwheid. Ik kan even niet op een beter woord komen. De nieuwheid van de lente, de glans, maakt dat ik mij zo verheug op wat er komen gaat. Ook als er nog helemaal niks wezenlijks in de toekomst is gepland. Gewoon de belofte van iets moois, fijne avonturen, maakt dat ik mij verheugd voel. Een borst vol met fladderende vlinders! Oja, vlinders. Die zijn ook mooi, maar die zullen we pas in de zomer zien ;-)!

Wat is jouw favoriete onderdeel van de lente? Waar kijk jij het meest naar uit?
Laat het weten in de comments!

Liefs, Anne

Geef een antwoord

Welkom op mamainhetmoment.nl, mijn persoonlijke lifestyleblog voor mama’s met een druk bestaan.

Ik ben Anne, 29 jaar en getrouwd met Ewoud. Sinds november 2019 ben ik moeder geworden van een prachtig meisje en werd mijn dagelijks leven opnieuw ingevuld.

Op mamainhetmoment zal je lezen over moederschap, persoonlijke groei, kinderen, uitjes (t)huis & tuin, mindfulness, huishouden, feestdagen en bijzondere gelegenheden. En af en toe iets over beauty.  Alles met het doel om bewuster van het leven te genieten!

Want een ontspannen mama is een happy mama!

Veel liefs, Anne

Eerder gepubliceerd
Kalender
mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031