De grote tuinverbouwing

Ik vind het zo super leuk. Eíndelijk werken we aan onze tuin. Ongeveer 4 jaar geleden kwamen we wonen op de plek wat we nu ons ´stulpje´ mogen noemen. Een prachtige woning (al zeg ik het zelf), maar wel met behoorlijk veel achterstallig onderhoud. In het begin wisten we gewoon niet zo goed waar we iets aan ‘moesten’ doen en kwamen we gaandeweg steeds meer to-do’s tegen. Ik kan je vertellen dat dit behoorlijk overweldigend voelde. Hoe moesten we hier aan beginnen, wat had prioriteit en hoeveel gaat dit wel niet allemaal kosten?! Inmiddels hebben we een aantal grotere klussen kunnen afronden en kunnen we beginnen aan onze tuin. Onze grote tuinverbouwing, if you will.

De tuin was een rommeltje

De tuin zag er in het begin heel vol uit. Overal planten, boompjes, verstopte terrassen en stenen. Héél véél stenen. Op het eerste gezicht een vrolijk geheel. Tot we eens beter gingen kijken. Een stenen muur die op instorten stond, terwijl dit de muur rond een diepe keldertrap was. Troep wat onder alle planten was verstopt. We hebben letterlijk een ijzeren deurmat, hondenmand en tientallen fotolijstjes opgegraven. Wat een troep!

De schouders eronder

Elk jaar ruimden we weer een stukje verder op. Eerst zorgen voor een blanco canvas, daarna bedenken wat we graag zouden willen. Het heeft uiteindelijk 4 jaar geduurd tot we bij het stadium kwamen waar we nu zijn. Inmiddels is de tuin voorzien door een prachtige schutting (door manlief zelf in elkaar getimmerd) en heb ik afgelopen week een start gemaakt met de terrasbakken die voorheen gevuld waren met allerlei soorten kiezels. Stenen eruit, wit zand eruit (hergebruiken we voor het terras achter in de tuin) en vullen met tuinaarde en prachtige planten.

© Eigen foto

Langzaam groene vingers

Eerder heb ik nooit heel veel plezier gehad in tuinieren. Ik merk echter dat dit gedurende de jaren dat we hier wonen is gaan groeien. Het is zo leuk om te zien wat een beetje aandacht doet met een plekje in je tuin. Dat er leven komt, de vlinders en bijen je tuin weten te vinden en er ook kleuren tevoorschijn komen. De terrasbakken zijn nu bijna (op één bak na) gevuld en nu ga ik mij focussen op het opruimen van de bestaande terrassen en de trap naar de kelder. Die wil ik schoon en onkruidvrij maken.

De voegen van de trap zijn in slechte conditie, dus die wil ik graag zelf gaan opvullen. Ik heb geen idee hoe dat moet, maar wat lijkt het me tof als dit straks gelukt is en het er weer netjes uitziet. Ik kan dit vast uitzoeken en doen! Ook gaan Ewoud en ik samen proberen een veilig hekwerk om de keldertrap heen te maken. We willen, nu Ninthe er is, zeker weten dat het een veilige plek is om te spelen. Dus dit hek heeft een prioriteit!

© Eigen foto

Er komt schot in de zaak

Over twee weken komt er iemand die het grondwerk bij ons gaat aanpakken. Ons gazon gaat op de schop, wordt opgehoogd en klaargemaakt, zodat we dit hierna kunnen gaan inrichten naar onze wensen. Oh, jongens, ik heb er zo’n zin in!

Ik kan mij al helemaal voorstellen hoe het is om straks op het eigen gelegde terras een wijntje in de zomerzon te drinken. Nog even flink werk verzetten met z’n tweeën, maar daarna mogen we de vruchten ervan plukken :-)! Ik volg het proces en tik hier na wat veranderingen weer een update. Leuk voor later en misschien leuk om te zien hoe iemand anders zijn tuinplannen aanpakt!

Pak jij ook grote klustaken zelf op of laat je het liever doen?

Liefs, Anne

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Wat een leuk idee die terrasbakken; een mooie plek om je favoriete bloemen en planten te plaatsen! – Carla

    1. Anne

      Dag Carla,

      Bedankt voor jouw reactie! De bloembakken zaten er al in toen we hier kwamen wonen, alleen lagen er destijds allemaal kiezels in. Inmiddels is er weer een stap extra gezet en hebben we de hele tuin aangeplant met prachtige vaste planten. Dat wordt weer genieten deze zomer en het najaar! Ik heb even gespiekt op je website. Wauw. Over tuinen gesproken!! Heel mooi.

Geef een antwoord

Welkom op mamainhetmoment.nl, mijn persoonlijke lifestyleblog voor mama’s met een druk bestaan.

Ik ben Anne, 29 jaar en getrouwd met Ewoud. Sinds november 2019 ben ik moeder geworden van een prachtig meisje en werd mijn dagelijks leven opnieuw ingevuld.

Op mamainhetmoment zal je lezen over moederschap, persoonlijke groei, kinderen, uitjes (t)huis & tuin, mindfulness, huishouden, feestdagen en bijzondere gelegenheden. En af en toe iets over beauty.  Alles met het doel om bewuster van het leven te genieten!

Want een ontspannen mama is een happy mama!

Veel liefs, Anne

Eerder gepubliceerd
Kalender
mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031