Een momentje met… Angie | She Can Blog

In de rubriek ‘Een momentje met…’ worden mama’s in de spotlight gezet met een eigen bedrijf, hobby, negen-tot-vijfbaan of juist die gekozen hebben om fulltime het moederschap te rocken. Elke mama dus. In ‘Een momentje met…’ interview ik mama’s over hoe ze het moederschap beleven en hoe ze ervoor zorgen zelf ook in balans te blijven. We trappen de rubriek af met Angie, mama van Ana Milena en tevens het gezicht achter She Can Blog. Angie is expert op het gebied van bloggende mama’s op weg helpen naar de top en tevens dé Pinterest-kenner om meer traffic te te creëren. Vandaag vraag ik haar het hemd van het lijf, want hoe ervaart ze het moederschap en alle ballen die ze in de lucht wil houden?

Wil je jezelf eerst even voorstellen aan de lezers? Wie ben je, hoe oud ben je, hoe ziet je gezinssamenstelling eruit en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Angie, freelancer en eigenaar van de website She Can Blog waar je onder andere blogtips en Pinterest-tips kunt vinden. Een blog dat ik heb opgericht om de digitale, vrouwelijke en creatieve ondernemer te helpen een blog te starten, runnen en te promoten. Inmiddels is dit mijn grote passie geworden. Daarnaast ben ik getrouwd met Aleksandar en mama van Ana Milena (1,5) en wonen wij met ons gezin in het prachtige centrum van Hilversum.

Voordat je moeder werd, had je toen al bepaalde verwachtingen over het ouderschap? En waar waren deze verwachtingen op gebaseerd?

Voordat ik moeder werd, was mijn verwachting dat het moederschap zwaarder zou zijn dan het nu eigenlijk is. En tegelijk heb ik er vooraf weinig verwachtingen aan gekoppeld, omdat ik wist dat de werkelijkheid waarschijnlijk toch ontzettend anders zou zijn dan ik had verwacht. Daarom heb ik de voorbereidingen getroffen die je moet treffen wanneer je een kindje verwacht en verder heb ik het op me af laten komen.

Matchen die verwachtingen met hoe je nu de realiteit beleefd en waarin zie je dit terug?

In het begin vond ik moeder zijn best zwaar. In die zin kwamen mijn verwachtingen wel overeen met de realiteit. Onderschat had ik het in ieder geval en achteraf gezien was het ook maar goed dat ik al 34 was toen ik moeder werd en geen 24. Terwijl ik dat destijds wel graag had gewild. Achteraf gezien was ik er toen echt niet klaar voor geweest en nu was ik dat wel. Daarom heb ik nu ook des te meer respect voor alle moeders die wel een stuk jonger moeder zijn geworden! Nu Ana groter wordt, gaat het allemaal redelijk vanzelf. Ze hoort bij ons en alles wat daarbij komt kijken voelt nu als vanzelfsprekend voor me. Voordat ik zwanger werd had ik ook de verwachting dat het moederschap ontzettend mooi zou zijn en dat mijn kindje mij elke dag zo veel vreugde zou brengen. En ook al klinkt dat als een cliché, het is voor mij ook echt zo. Elke dag opnieuw geniet ik enorm van Ana’s aanwezigheid. Elke dag brengt ze weer nieuwe mooie momenten in mijn dag. Het moederschap is heerlijk!

Wat fijn dat je er zoveel van kunt genieten. Je schrijft dat je de beginfase toch wel als zwaar hebt ervaren. Wil je uitleggen waardoor dit kwam?

Ik vond het moederschap in het begin best pittig, omdat er echt zo ontzettend veel op je afkomt. Ik vond het ook heel vreemd om vanuit niets opeens naar de volledige verantwoordelijkheid voor een nieuwe bewoonster te gaan. En je bent in het begin natuurlijk ook altijd bang dat je iets fout doet, dat je het niet goed doet. Wat bij mij ook wel meespeelde is dat wij na een perfecte zwangerschap in de 36e week bij de echo te horen kregen dat er iets niet goed was met haar hartje. Haar hartje bleek 2x zo snel te kloppen als zou moeten en toen ben ik opgenomen in het ziekenhuis. Ze hebben haar hartslag toen weer omlaag gekregen en alles is uiteindelijk gelukkig helemaal goed gekomen, maar thuis heb je die hartmeters niet. Dus ik heb heel lang de angst gehad dat er iets met haar hartje was. Daardoor begon het moederschap toch wel vrij stressvol voor mij. 

Ik kan mij goed voorstellen dat dit heel stressvol moet zijn geweest inderdaad. Welk inzicht over moederschap heeft jou het meest geholpen?

Dat elke dag een cadeautje is en we van elke dag moeten genieten van alle momenten die we met haar krijgen. De tijd vliegt en voor je het weet gaat het allemaal aan je voorbij, zijn ze groot en heb je er niet bewust van kunnen genieten. Hier ben ik mezelf ontzettend bewust van en daarom geniet ik ook met volle teugen van deze tijd.

© Foto van Angie zelf.

Welke momenten in het moederschap koester je het meest?

Ik probeer alle mooie momenten te koesteren, elk lachje, elke 1e keer, gewoon haar aanwezigheid. Uiteraard ben ik ook gewoon mens en niet altijd bewust en aanwezig in het huidige moment, maar toch probeer ik om zo bewust mogelijk te zijn. Vanaf mijn 25e had ik al de wens om moeder te worden en uiteindelijk heeft het toen nog 9 jaar geduurd voordat ik moeder mocht worden. Dit heeft me extra bewust gemaakt nu dat dit is waar ik altijd zo naar verlangd heb en hierdoor ben ik er ook extra dankbaar voor. Daarmee zeg ik niet dat andere moeders die jonger moeder zijn geworden dat niet hebben hoor, want volgens mij komt dit gevoel dat je hebt bij je kinderen automatisch. Dit is alleen hoe ik het persoonlijk ervaar en waarom ik zelf zo bewust in het moederschap sta.

Los van de ‘standaard’ koestermomentjes, geniet ik ook enorm wanneer ik familie met Ana bezig zie. Enerzijds omdat we mijn eigen familie nu door corona ook minder zien, anderzijds omdat de familie van Aleks in Servië woont en wij hen maar een paar keer jaar kunnen zien en nu door corona nog minder. Dus wanneer we bij opa’s, oma’s, ooms en tantes zijn, geniet ik het meest! We hopen in het komende jaar een tijdje naar Servië te kunnen verhuizen, zodat Ana haar familie daar ook beter kan leren kennen. Dit is ook een reden waarom ik voor mezelf ben gaan werken. Zo kan ik zonder aan plaats en tijd gebonden te zijn werken en zitten we niet vast aan Nederland.

Ik herken enorm wat je zegt. Je probeert zo bewust mogelijk met de tijd die je samen hebt om te springen, maar het glipt er soms ook een beetje doorheen. Alleen de intentie helpt al om er bewuster mee om te gaan.

Je schrijft dat je misschien naar Servië wil verhuizen voor familie. Kun je me meenemen in je afweging voor deze keuze?

Ana’s familie woont daar en nu door corona hebben we ze veel minder kunnen zien dan eigenlijk de bedoeling was, dus zij missen nu heel veel van Ana. Los daarvan denken we ook dat het goed is voor haar Servisch, want nu spreekt ze vooral Nederlandse woordjes. Ze krijgt het wel mee via Facetime en van haar vader, maar ze hoort nu toch vooral Nederlands. We weten nu natuurlijk ook niet wanneer we wel weer normaal op en neer kunnen reizen, dus dit is dan een fijne oplossing. Ik vind het zelf ook leuk om op verschillende plekken te wonen in mijn leven, dus ik doe het graag.

Als er één ding was wat je jezelf had kunnen meegeven voor je moeder werd, wat zou dit dan zijn geweest?

Meer leven in het moment en genieten van wat je op ieder moment in je leven hebt. Alles waar je naar verlangt komt wanneer de tijd rijp is en het daarom dus ook geen zin heeft om jezelf te frustreren over wat er (nog) niet is. Ik heb dit namelijk een hele periode gehad met mijn kinderwens. Ik zag iedereen om me heen 1, 2 en soms zelfs 3 kinderen krijgen, terwijl ik nog niet eens een goede relatie had. Dat vond ik met periodes in die tijd soms best wel moeilijk, omdat mijn verlangen om moeder te worden zo sterk was. Achteraf zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen en had ik in die tijd meer kunnen genieten van het leven en mogen vertrouwen op de toekomst.

Mama in het moment gaat over het bewust in het leven staan als moeder. Vertragen en zorgen dat je de momenten van je gezin echt beleefd. Maar ook in het moment zijn met jezelf. Rust nemen om op tijd bij te tanken. Hoe zorg jij ervoor dat je batterij weer oplaad?

Ik ben iemand die vrij introvert is en slecht tegen veel prikkels om me heen kan. Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom ik ervoor gekozen heb om voor mezelf te gaan werken. Het opvoeden van een kindje brengt al veel prikkels met zich mee en als ik dan daarnaast ook nog in een drukke kantoortuin had moeten werken, zoals ik vroeger altijd gedaan heb, was het moederschap me veel zwaarder afgegaan. Nu heb ik de vrijheid om te werken wanneer ik wil en om even een wandeling te gaan maken wanneer Ana bijvoorbeeld even onrustig is. Zo zorg ik ervoor dat mijn batterij altijd voldoende opgeladen is.

Ik werk best wat uren per week, ondernemen is echt geen makkie, maar de vrijheid die het me brengt, zorgt er wel voor dat ik niet leegloop. Wat dit betreft ben ik echt gezegend. Ik weet dat veel moeders worstelen om werk-privé in balans te houden.

Verder doe ik graag aan yoga. Ik ben opgeleid tot yoga-docente, maar ik geef nog geen les… dit is nog toekomstmuziek. De focus ligt voor nu op de opvoeding van Ana, mijn freelancewerk en She Can Blog, maar yoga helpt me wel om terug te keren naar het nu en tot rust te komen. Dagelijks mediteren helpt mij ook enorm, al is het maar 5 á 10 minuutjes.

Een duidelijke scheiding tussen werk en privé ontbreekt in mijn leven, omdat ik werk wanneer Aleks thuis is of wanneer Ana slaapt en op de andere momenten zorg ik voor Ana of doe ik het huishouden. Dus ik ben echt altijd bezig met iets en er zitten non-stop ideeën in mijn hoofd voor nieuwe content die ik wil gaan creëren; nieuwe blogposts, nieuwe Instagram posts, cursussen die ik wil schrijven. Die stroom aan gedachten houdt nooit op en dit meditatie-momentje brengt mij echt altijd weer even tot stilstand.

Wat kun jij elke moeder aanraden om het gevoel van rust te ervaren?

Mediteer elke dag even! Ik doe het ook vaak even met Ana op schoot als ze moe is en bijna in slaap valt. Het brengt haar ook tot rust. Maak elke dag een wandeling, zorg dat je buitenkomt en leg je telefoon wat vaker aan de kant. (Note to self haha!)

En als laatste tip; we hoeven als moeder niet perfect te zijn, laat daarom de boel soms even de boel als je voelt dat je het nodig hebt. Het huis hoeft echt niet altijd helemaal aan kant te zijn en het is ok als je iets minder doet.

Heb je nog laatste toevoegingen?

Dank je wel voor dit interview! Het waren superleuke vragen en ik voel me vereerd een plekje te krijgen op je mooie blog!

Dankwoord

Ik wil Angie enorm bedanken voor haar antwoorden in dit interview. Ontzettend leuk en interessant om een inkijkje te mogen krijgen in het leven van een andere mama die haar eigen uitdagingen, mooie momenten en dromen kent. Je kunt Angie volgen via Instagram voor handige tips, inspiratie en natuurlijk moederschap en neem ook zeker een kijkje op haar blog She Can Blog!

Wil jij ook graag een keer geïnterviewd worden voor ‘Een momentje met…’ of ken je een mama die jij inspirerend vindt, waar je misschien meer van wil leren of horen? Laat dan vooral een berichtje achter via het contactformulier!

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Angie

  Wow, wat is het een mooie post geworden zo! Nogmaals dank hiervoor, ik voel me vereerd met een plekje op jouw mooie website. :)) X

  1. Anne

   Wat ontzettend lief. Ik ben jou juist dankbaar voor je tijd en je uitgebreide antwoorden. Heel leuk en interessant om een inkijkje in een andere moeder haar bestaan te krijgen 🙂 Even gluren bij de buren!

 2. Mary

  ??????
  Wat een mooi gesprek met een supermooie vrouw en moeder.

  1. Anne

   Dank je wel! Ik sluit me daar volledig bij aan ;-)!

 3. Deniz

  Wat een super leuk interview! Mooie tip om te mediteren met je kindje op schoot. Ik kan me voorstellen dat dit voor beide een mooi effect heeft. Wat is het toch mooi om te zien hoeveel kracht er in een vrouw zit. Als je in ieder geval goed voor jezelf zorgt. Zo zie je maar dat dat zo noodzakelijk is! Als vrouw ben je zo noodzakelijk. Daarom is het noodzakelijk dat je goed voor jezelf zorgt. Mooi om te zien hoe je dat doet. ???

  1. Anne

   Wat een prachtige reactie, bedankt voor je tijd om dit achter te laten :-D!

Geef een antwoord

Welkom op mamainhetmoment.nl, mijn persoonlijke lifestyleblog voor mama’s met een druk bestaan.

Ik ben Anne, 29 jaar en getrouwd met Ewoud. Sinds november 2019 ben ik moeder geworden van een prachtig meisje en werd mijn dagelijks leven opnieuw ingevuld.

Op mamainhetmoment zal je lezen over moederschap, persoonlijke groei, kinderen, uitjes (t)huis & tuin, mindfulness, huishouden, feestdagen en bijzondere gelegenheden. En af en toe iets over beauty.  Alles met het doel om bewuster van het leven te genieten!

Want een ontspannen mama is een happy mama!

Veel liefs, Anne

Eerder gepubliceerd
Kalender
mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031