Een momentje met… Linda | Lindaschrijft.nl

Vandaag, na een hele lange blogpauze, komt er dan eindelijk weer een ‘Een momentje met…’- artikel online. Super leuk! Linda van Lindaschrijft.nl berichtte mij met de vraag of ik haar zou willen interviewen. Wanneer je haar blog bekijkt en artikelen leest, begrijp je al snel waarom ik haar maar wat graag wilde interviewen! Deze mama van 2 kinderen schrijft leuke blogs met tips, eigen ervaringen en bovendien is ze gewoon ontzettend leuk om te volgen (check haar insta-pagina eens ;-)! ) Laten we daarom maar snel verder gaan naar het interview!

Wil je jezelf eerst even voorstellen? Wie ben je, hoe oud ben je, hoe ziet je gezinssamenstelling eruit? Wat doe je in het dagelijks leven?

©Lindaschrijft.nl
Foto van Linda zelf

Hi! Ik ben Linda, net 36 geworden en ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in het mooie dorp Lisse, in de Bollenstreek. Ik werk parttime als Content Manager bij een bedrijf die kantoorartikelen verkoopt.

Je werkt ook naast het bloggen, moederschap en het gezinsleven. Wat doe je precies? En is dit anders dan voor je moeder werd? Zou je dit willen veranderen?

Mijn blog is mijn hobby waar ik heel veel van mijn online kennis in kwijt kan, maar waar ik ook weer heel veel van leer wat ik weer toepas in mijn werk. Dus het is een beetje win win. Ik houd ervan om bezig te zijn en kan lastig stil zitten. Als ik klaar ben met mijn werk ga ik ’s avonds weer aan de slag met mijn blog. Maar niet elke avond hoor, ik vind het ook leuk om gezellig een filmpje te kijken of een boek te lezen. Maar terug naar de vraag. Voordat ik moeder mocht worden werkte ik full time. Nu is dat parttime en haal ik op dinsdagmiddag mijn dochter uit school en doen we wat leuks samen. Op woensdag heb ik een fijne mamadag. Deze vul ik ’s ochtends met mijn zoontje van 3. We gaan dan naar zwemles en doen samen wat leuks. Tussen de middag halen we zijn zus uit school en hebben we gezellig de hele middag met z’n 3-en. Door het op deze manier mijn tijd te verdelen, heb ik met beiden echt even een 1 op 1 moment. En dat vinden we allemaal fijn.

Voordat je moeder werd, had je toen al bepaalde verwachtingen over het ouderschap? En waar waren deze verwachtingen op gebaseerd?

Ik moet zeggen dat ik vooral de babytijd best zwaar vond. De gebroken nachten braken me ook echt op. Maar misschien kwam dat bij mijn dochter ook wel omdat we emotioneel het al zwaar hadden gehad. Doordat ik PCOS heb, hebben we flink in de medische molen gezeten en zie ik mijn dochter ook echt als een wonder. Bij mijn zoontje zat het anders. Mijn lichaam snapte opeens hoe zwanger worden moest en ik was al snel zwanger. Wat een geluk! Bij hem was alleen de bevalling totaal anders dan we hadden verwacht. Hij was alsnog gedraaid in mijn buik en daardoor werd hij op het laatste moment met een keizersnede gehaald. Dit alles had ik natuurlijk nooit kunnen voorzien. Ik ben eigenlijk heel blanco aan het moederschap begonnen en was (en ben) heel blij dat het toch gelukt is.

Gezin van Linda – ©Lindaschrijft.nl

Matchen die verwachtingen met hoe je nu de realiteit beleefd? Waarin zie je dit terug?

Ik heb bewust geen bevallings- en opvoedingsboeken gelezen. Ja ik wilde wel wat voorbereid zijn dus ik heb wel een bevallingscursus gedaan, maar ik probeer het zoveel mogelijk over me heen laten komen en zelf keuzes maken waarvan ik dacht dat ze goed zouden zijn.

Je vertelde dat je PCOS hebt en daardoor lastiger zwanger kon worden. Heb je ergens steun aan gehad tijdens het proces wat je wilt delen met andere (bijna-/wens-)moeders die hier nu mee om moeten gaan?

Een tip die ik andere wensmama’s zou willen geven is: zorg goed voor jezelf en doe wat jij denkt dat goed voor je/jullie is. Iedereen is anders en beleeft het traject anders. Toen de gynaecoloog zei na de zoveelste mislukte poging dat we even vakantie moesten nemen, hebben we dat ook gedaan. Het is lastig dan er niet aan te denken, maar ik heb wel echt genoten van die vakantie samen. We hoopten dat dit de laatste vakantie samen zou zijn en dat we daarna wel weer verder zouden zien. En na die vakantie is het ook inderdaad gelukt. Maar wat ik zeg, iedereen is anders. Probeer positief te blijven, al is dat soms heel erg moeilijk!

Wat is het belangrijkste inzicht wat je tijdens het moederschap hebt opgedaan?

Het belangrijkste wat ik van het moederschap ervaren heb is de onvoorwaardelijke liefde. Zowel vanuit mij maar zeker ook vanuit de kinderen. En daar hoort natuurlijk ook de onzekerheid bij. Doe ik het allemaal wel goed, werk ik niet teveel enzovoorts. Maar dat hoort erbij. De liefde voor elkaar is alles wat telt.

Wat is jouw meest memorabele moment dat je hebt meegemaakt in het moederschap?

Er zijn tot nu toe al een hele hoop memorabele momenten geweest. Het feit dat er eindelijk een eitje (of eigenlijk 2!) groot genoeg waren om een poging mee te doen was er zeker 1 van. Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik van het ziekenhuis naar huis ging met de bus om de spuit te zetten die misschien wel ons hele leven zou veranderen. God wat was dat bijzonder zeg!

Ik kan mij inderdaad goed voorstellen dat het een zegen is wanneer het eindelijk toch lukt! Wat een genot. Hoe heb je het beleefd toen bleek dat je zwanger was?

Toen ik hoorde dat ik de laatste injectie mocht zetten was ik inderdaad super blij! Na al die tijd dat het maar niet lukte en niets leek aan te slaan, zat er nu eindelijk schot in en hadden we gevonden wat goed voor me werkte. Daarna was het wachten, na een paar weken mocht ik testen en als ik een positieve zwangerschapstest zou hebben mocht ik het ziekenhuis bellen. Toen we de eerste echo hadden en een knipperend lichtje op de echo zagen was ik pas gerustgesteld. Het hartje klopte!

Als er één ding was wat je jezelf had kunnen meegeven voor je moeder werd, wat zou dit dan zijn geweest?

Dat het goed is zoals het is. Ik vond de babytijd spannend, de gebroken nachten, het overstappen op vaste voeding. Deed ik het allemaal wel goed? Ik zou willen dat ik aan het begin wat relaxter was geweest zodat ik er nog meer van had kunnen genieten.

Mama in het moment gaat over het bewust in het leven staan als moeder. Vertragen en zorgen dat je de momenten van je gezin echt beleefd. Maar ook in het moment zijn met jezelf. Rust nemen om op tijd bij te tanken. Hoe zorg jij ervoor dat je batterij weer oplaad?

Het is voor mij belangrijk om mijn nachtrust te pakken. Ik ga dus eerder naar mijn bed dan mijn man. Hij kan beter tegen de korte nachten dan ik. Daarnaast haal ik ook heel veel energie uit mijn werk en blog. Al vind ik het soms wel lastig om daarin een juiste balans te vinden. Maar als ik merk dat ik teveel gewerkt heb, zorg ik ervoor dat ik het later goed maak met mijn gezin door extra tijd voor hen te maken.

Wat kun jij elke moeder aanraden om het gevoel van rust te ervaren?

Een moment voor jezelf nemen is belangrijk. Het maakt mij een fijnere moeder. Doe iets voor jezelf, pak een hobby op of ga even alleen wandelen. Heel even een pas op de plaats om alles een plekje te geven en in perspectief te zien.

Heb je nog laatste toevoegingen?

Ik vond het super leuk dat je me wilde interviewen en hoop dat ik met mijn ervaringen andere (aanstaande) ouders kan helpen.

Wat ben ik je ontzettend dankbaar voor je eerlijke en open antwoorden Linda! Dank je wel! Ik hoop dat andere moeders inspiratie, steun en/of hoop kunnen halen uit je ervaringen. Wil je nu meer lezen van Linda (en dat wil je, want ze heeft een ontzettend mooi blog) surf dan even naar Lindaschrijft.nl en laat vooral weten dat je via mamainhetmoment bent gekomen :-)!

Geef een antwoord

Welkom op mamainhetmoment.nl, mijn persoonlijke lifestyleblog voor mama’s met een druk bestaan.

Ik ben Anne, 29 jaar en getrouwd met Ewoud. Sinds november 2019 ben ik moeder geworden van een prachtig meisje en werd mijn dagelijks leven opnieuw ingevuld.

Op mamainhetmoment zal je lezen over moederschap, persoonlijke groei, kinderen, uitjes (t)huis & tuin, mindfulness, huishouden, feestdagen en bijzondere gelegenheden. En af en toe iets over beauty.  Alles met het doel om bewuster van het leven te genieten!

Want een ontspannen mama is een happy mama!

Veel liefs, Anne

Eerder gepubliceerd
Kalender
mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031