Heerlijk, meivakantie!

Ik ga niet liegen. Ik ben toe aan de vakantie. Afgelopen periode (vanaf de voorjaarsvakantie) was een hectische periode vol geregel, nieuwe dingen (zowel op werk als in huis) en ik heb behoorlijk last gehad van voorjaarsmoeheid. Reken daar de coronacrisismaatregelen bij, waardoor ik met regelmaat mezelf heb moeten laten testen en je kunt je voorstellen dat ik toe ben aan deze pauze. Twee weken even helemaal niets. Nou ja, niets…

Ik vind het heerlijk om een vooruitzicht te hebben op een lege agenda. Een agenda zonder moetjes die van buitenaf komen en extra ruimte heeft om het precies zo in te vullen om weer lekker op te laden, te genieten van mijn gezin en van de beginnende lente. Stiekem had ik gehoopt op die heerlijke lentetemperaturen van een week geleden. Toch mag ik niet klagen met twee weken vrij, regen of zon.

Opladen in het weekend of met vakantie

Het is toch eigenlijk bijzonder dat je vakanties en weekenden nodig lijkt te hebben om weer op te laden. Het zou veel gewenster zijn als je dit natuurlijk dagelijks hebt. En ondanks dat ik dit ook dagelijks probeer te doen, merk ik toch echt verschil wanneer mijn werk even geparkeerd kan worden. Zo ook deze vakantie. Iets minder ballen in de lucht en vooral genieten van de dingen waar ik altijd gelukkig van word.

En dat zijn echt niet altijd grootse dingen. Afgelopen week schreef ik al op mijn instapagina dat ik het magische van de doorsnee dingen graag op zoek. Vaak zijn deze vanzelfsprekend lijkende zaken helemaal niet zo ‘normaal’. Juist in een tijd als deze ben ik extra dankbaar voor de dingen die ik wel heb en die goed gaan. Ik mag me enorm gelukkig prijzen!

Genieten van de kleine dingen

Ik kan bijvoorbeeld enorm genieten van:

  • Een kop warme koffie in bed samen met dochterlief en man om de ochtend gezamenlijk op te starten,
  • De kruidenplantjes die het zo goed doen in de potjes in de bijkeuken,
  • Een mooie tuinkaars die ik voor mijn verjaardag heb gekregen en ’s avonds laat branden, terwijl ik in mijn hangende ei zit (zo’n heerlijke tuinstoel alla “hangmat”),
  • Een lekkere kop thee (heerlijk van die losse!)
  • Mijn dochter die grapjes begint te snappen en daarmee experimenteert op haar eigen manier,
  • Een hoofdstuk kunnen lezen in een boek,
  • Een klein uitje doen met de fiets, of een stukje verder met de auto. Op zoek naar een onbekende omgeving in de buurt (zie de foto van dit artikel. Gemaakt slechts 10 km van mijn woonplaats, was er echter nooit eerder geweest!)
  • Het gespin van onze huiskaters, wanneer ze bij een film komen knuffelen.

Ik kan nog wel even door gaan.

Je moet zelf de slingers ophangen!

Toch vind ik het ook wel eens lastig hoor, om te zoeken naar leuke dingen om te doen in een vakantie in coronatijd. Ik ga deze komende twee weken dingen uitproberen rondom huis en neem jullie erin mee. Misschien biedt het wel inspiratie voor een volgende vakantie :-)! Ik denk dat er meer mogelijk is dan ik nu voor mogelijk houd. Bovendien heb ik heel veel zin om onze tuin lekker aan te pakken en ook dat leg ik vast.

Het gezegde “Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen.” is mijn motto en daarom probeer ik van deze meivakantie extra te genieten!

Ik wens jou ook een fijne vakantie en ik hoop dat je kunt genieten van de opbloeiende lente!

Liefs, Anne

Geef een antwoord

Welkom op mamainhetmoment.nl, mijn persoonlijke lifestyleblog voor mama’s met een druk bestaan.

Ik ben Anne, 29 jaar en getrouwd met Ewoud. Sinds november 2019 ben ik moeder geworden van een prachtig meisje en werd mijn dagelijks leven opnieuw ingevuld.

Op mamainhetmoment zal je lezen over moederschap, persoonlijke groei, kinderen, uitjes (t)huis & tuin, mindfulness, huishouden, feestdagen en bijzondere gelegenheden. En af en toe iets over beauty.  Alles met het doel om bewuster van het leven te genieten!

Want een ontspannen mama is een happy mama!

Veel liefs, Anne

Eerder gepubliceerd
Kalender
mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031