Mama’s lievelingsmomenten | Januari

Elke maand zou ik willen afsluiten met iets positiefs. Zeker gezien de tijd waarin we leven en ik het nog belangrijker vind om extra aandacht te hebben voor de kleine dingen. De dingen die op het oog misschien doodnormaal en vanzelfsprekend lijken, maar in the end juíst het speciale blijken te zijn. Nu is januari alweer een week geleden, maar toch wil ik die maand nog een beetje aandacht schenken :-)! Lees je mee?

De natuur verandert

Een van de mooiste dingen, en het meest rustgevende, is het constante ritme wat de natuur aan houd. Tenminste ik haal daar veel rust en kalmte uit. Wanneer het van binnen raast, tiert en rommelt, helpt het mij enorm om lekker naar buiten te gaan. Nu heeft de lockdown die uitwerking sowieso wel op veel mensen, want was is het druk in de bossen!

Ik snap het wel. De laarzen op, de paden in en sjouwen. Kilometers sjouwen. Wind door je haren, frisse lucht in de longen en, zeker met de gure windvlagen, een rozige toet bij thuiskomst. Heerlijk! Ondertussen kijk ik naar de bomen, de kale takken en het bruine bladerdek op de grond. Her en der bespeur je wat konijnenkeutels. Je hoort het kraken onder je voeten en de geur doet elk sauna-opgietwater verbleken. Nee, je begrijpt. Ik ben dol op die natuur.

En hoe groot je zorgen ook zijn, hoe onrustig het soms ook kan voelen, de natuur herinnert me altijd aan het cyclisch bestaan. Ook de zorgen gaan voorbij. Er komt een nieuwe morgen, een nieuwe week, nieuwe maanden, seizoenen en jaren. En de natuur blijft z’n ding doen. Keer op keer.

Ninthe stapt!

Waar ik de ontwikkeling van een baby al snel vond gaan, vind ik dat nog even in de macht 67538286 sneller gaan bij onze dreumes. Jeetje, wat gaat ze hard. Je kunt het bijna niet bijhouden. Je draait je om en ze is ineens 5 cm gegroeid – bij wijze van. Zo was het aan het eind van januari dat onze dame zich plots optrok aan mijn spijkerbroek, haar handjes in de hemel gooide en mijn vingers greep. En zo zette ze de eerste stapjes, veilig aan mama’s hand, richting de bank. Ik geloof dat de temperatuur in huis direct 5 graden steeg, zo gloeide ik van trots!

Tijd voor elkaar

Ondanks dat we weer in een volledige lockdown zaten, inclusief de kinderen thuis, vond én vind ik het ook wel heel fijn. Nooit in ons volwassen leven hebben we zoveel met elkaar in één ruimte geleefd. Hoewel het van simpelheid soms saaiig werd, ben ik mij ook heel bewust hoe bijzonder deze tijd eigenlijk is. Tijd voor elkaar, tijd om met elkaar te filosoferen over het leven (met manlief), tijd voor het bouwen van enorme blokkenbouwsels (ik), tijd om dezelfde zorgvuldige gestapelde blokken om te gooien met een ondeugende grijns op het gezicht (Ninthe). Tijd om stil te staan en na te denken over dat wat er is.

Ik heb bewust een beetje afstand genomen van bepaalde sociale media, van het nieuws en van negatieve output. Noem het oogkleppen, noem het wegkijken. Ik besefte dat het mij veel meer positieve energie opleverde wanneer ik dit naast me neerlegde. Wanneer ik mij focus op de mooie dingen, de dingen die wel kunnen. De dingen die ik veel liever aandacht schenk. Mijn gezin 🙂

Nieuwe hobby’s/Oude hobby’s oppakken

Ik ben dol op van alles en nog wat. Ik heb zoveel projecten her en der liggen, daar word je onrustig van. Maar ik vind gewoon zoveel leuk! Dus dan pak ik weer wat, doe ik het een tijdje intensief en dan vermindert de belangstelling en dient een volgend projectje zich aan.

Althans, zo was het altijd.

Ik tracht om met meer aandacht een project/hobby te starten, ermee bezig te gaan, er geen doel aan te verbinden (ben ik enorm goed in – bizar hoge doelen/voorwaarden zetten…*ahumcontrolfreak*) en gewoon plezier te maken. Dit gaat best redelijk. Nog niet helemaal zoals gehoopt, maar hé, het is een begin.

Zo ben ik begonnen met een cursus Kinderverhalen schrijven bij de NHA. Gewoon voor de lol. En oké, ook omdat ik droom ooit een eigen kinderboek uit te geven. Haak ik een simpel patroontje en, wie weet, wordt dit wel een leuk dekentje. Heb ik het schrijven op mijn blog weer opgepakt om mijn ideeën en schrijven een plekje te geven. En ben ik weer aan het organiseren geslagen in huis; ja, dat is een hobby van me. Vraag me niet waarom, dit deed ik al als kind (hè, Lot?)

Januari = de maand van rust

En dit jaar is dit letterlijk het geval.
De natuur lijkt een stapje terug te doen. Huisdieren liggen op de lekkerste plekjes in huis. Er is geen festiviteit in de nabije toekomst en de dagen zijn kort en grauw.

Van bovenstaande kun je je best een beetje gedeprimeerd gaan voelen, nu ik het teruglees. Maar in januari heerst er, juist door de eenvoudigheid van de maand, ook een rust in mijn doen en laten – intussen moet je wel denken dat ik een enorme chaoot ben in mijn hoofd (is ook een beetje zo), maar dat moet je maar even met een korrel zout nemen, haha!

De maand voelt fris aan. Als een schoongewassen laken.

Nog niet zoveel staat vast. Er zijn weinig concrete plannen en je kunt dromen over wat je de komende maanden, het komende jaar, wilt gaan doen, wilt oppakken. Misschien zelfs wilt finetunen in je leven. Voornemens hebben niet zo’n populaire vibe, maar toch zijn het voornemens die een beweging in gang zetten. En een kleine beweging kan uiteindelijk een groot resultaat geven.

Een maand vol inzichten

Goed. Toegegeven. Er is niet bizar veel gebeurd, logisch ook. Maar toch heb ik veel inzichten gehad over het leven. Mijn leven. Ons leven. En daar heb ik ook veel positiviteit uit gehaald. Deze wilde ik dolgraag delen en vandaar dit artikel.

Ik ben wel benieuwd eigenlijk. Hoe is jouw januari geweest? Heb je genoten? Wat waren jouw favoriete momenten? Heb je mooie inzichten opgedaan?

Deel ze met me in de comments :-)!
En voor nu, een fijne februarimaand!

Liefs, Anne

Geef een antwoord

Welkom op mamainhetmoment.nl, mijn persoonlijke lifestyleblog voor mama’s met een druk bestaan.

Ik ben Anne, 29 jaar en getrouwd met Ewoud. Sinds november 2019 ben ik moeder geworden van een prachtig meisje en werd mijn dagelijks leven opnieuw ingevuld.

Op mamainhetmoment zal je lezen over moederschap, persoonlijke groei, kinderen, uitjes (t)huis & tuin, mindfulness, huishouden, feestdagen en bijzondere gelegenheden. En af en toe iets over beauty.  Alles met het doel om bewuster van het leven te genieten!

Want een ontspannen mama is een happy mama!

Veel liefs, Anne

Eerder gepubliceerd
Kalender
mei 2022
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031