Privacyverklaring

Allereerst wil ik vermelden dat ik altijd zorgvuldig met persoonlijke gegevens om zal gaan en nooit langer zal bewaren dan nodig. Wat en hoe lees je hieronder. Ik raad je aan om regelmatig de privacyverklaring na te lezen op updates. De datum van de laatste update wordt altijd onder aan deze privacyverklaring vermeld.

Ik ben de eigenaar van mamainhetmoment.nl en verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens (gegevens van jou) zoals in deze privacyverklaring wordt uitgelegd.

Mijn contactgegevens
Website: https://www.mamainhetmoment.nl
Email: zie de contactpagina

Persoonsgegevens die verwerkt worden via deze website
Mamainhetmoment.nl verwerkt je persoonsgegevens, doordat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij hebt gegeven.
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt:

– Voor- en (eventueel) achternaam (bij invullen van een reactie onder een artikel)
– Emailadres
– Adresgegevens (alleen in het geval van het winnen van een winactie, waarbij je deze gegevens mij zelf toestuurt)
– IP-adres (het adres van je computer of router. Dit wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd verwerkt in Google Analytics)
– Gegevens over de plaats waar vanuit je mijn website bezoekt
– Gegevens over je klikgedrag op mijn website
– Het internettype en type apparaat waarop je mijn website bezoekt

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens
Het is niet de bedoeling dat mijn website gegevens verzamelt van mensen die jonger zijn dan 16 jaar. Behalve wanneer ze toestemming hebben van hun ouders of verzorgers. Ik kan niet controleren of iemand ouder is dan 16 en ik raad ouders aan om met hun kinderen te praten over de dingen die kinderen doen op het internet. Zo kunnen we voorkomen dat er gegevens verzameld worden zonder toestemming van ouders. Als je denkt dat mijn website persoonlijke gegevens heeft verzameld zonder toestemming, over iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact op met mij op via mamainhetmoment@outlook.com, dan verwijder ik deze informatie.

Met welk doel worden persoonsgegevens verwerkt?
Mamainhetmoment.nl verwerkt jouw gegevens voor de volgende doelen:

  • Zodat je een reactie achter kunt laten onder de berichten op deze website;
  • Zodat je contact kunt opnemen met mij via het contactformulier;
  • Om contact met jou op te kunnen nemen als dat nodig is (bv. naar aanleiding van het winnen van een winactie);
  • Mamainhetmoment.nl analyseert wat je doet op de website om daarmee de website te verbeteren en de inhoud af te stemmen op jouw voorkeuren.

Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard?
Mamainhetmoment.nl bewaart je persoonsgegevens niet langer dan echt nodig is om dingen te kunnen doen waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Hieronder een overzicht van de verschillende gegevens, waarvoor ze worden gebruikt en hoe lang deze worden bewaard.

Reacties onder berichten
Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel het adres van je website). Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te plaatsen onder berichten op deze website en worden bewaard tot jouw vraag, via email, om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag je mij ook altijd mailen om je reactie te wijzigen.

Contactgegevens (via het contactformulier of via e-mail)
Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel het adres van je website). Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden of contact met je op te nemen als dat nodig is en worden uiterlijk 12 maanden bewaard. In het geval van verstrekking van je woonadres via het contactformulier of via email, in verband met het winnen van een winactie, worden de gegevens na afhandeling van de winactie direct verwijderd.

Delen van persoonsgegevens met andere mensen, bedrijven en diensten
Mamainhetmoment.nl geeft je gegevens alléén aan anderen als dit nodig is om te kunnen doen wat met jou is afgesproken (zoals het kunnen ontvangen van een prijs na een winactie), of om er voor te zorgen dat mijn website voldoet aan de wet. Met bedrijven die je gegevens opslaan voor deze website sluit mamainhetmoment.nl een verwerkersovereenkomst (afspraken over hoe jouw gegevens opgeslagen en beveiligd worden) om te zorgen voor een goede beveiliging van jouw gegevens. Mamainhetmoment.nl blijft hier verantwoordelijk voor.

Deze bedrijven zijn:

  • Google uit de Verenigde Staten, Google Analytics houdt de statistieken bij van deze blog;
  • VDX.nl uit Leiden, Nederland, mamainhetmoment.nl staat op een server van dit hostingbedrijf.

Daarnaast geeft mamainhetmoment.nl jouw persoonsgegevens alleen aan andere mensen, bedrijven of diensten met jouw toestemming. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je mee doet aan een winactie. Jouw gegevens worden dan met jouw toestemming naar het bedrijf gestuurd waarmee mamainhetmoment.nl een samenwerking of winactie heeft.

Cookies

Mamainhetmoment.nl gebruikt analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein bestand dat bij je eerste bezoek aan mijn website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Mamainhetmoment.nl gebruikt ook cookies die ervoor zorgen dat de website goed werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Ook worden er cookies door andere bedrijven geplaatst om, de dingen die je doet op het internet, bij te houden.

Bij jouw eerste bezoek aan mijn website ben je al geïnformeerd over deze cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Als je cookies wilt uitschakelen kun je dit doen via je browser. Meer gedetailleerde informatie over het beheer van cookies met specifieke webbrowsers kunnen gevonden worden op de browsers betreffende websites (klikbare link).

Cookies door andere bedrijven en diensten

Op deze website worden ook cookies geplaatst door andere bedrijven en diensten. Dit zijn bijvoorbeeld diensten die worden gebruikt voor deze website en sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Analytische cookies (deze cookies verzamelen gegevens over de dingen die je op mijn website doet):

  • Google Analytics verzamelt anonieme gegevens, zodat ik kan zien hoe deze blog wordt gebruikt. Lees hier het privacybeleid van Google. Deze cookies worden 26 maanden bewaard.
  • WordPress.com verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien hoe mijn blog wordt gebruikt. WordPress.com is onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard.

Tracking Cookies (sociale media):

  • Facebook en What’s app verzamelen gegevens, omdat er een knop onder artikelen en op pagina’s staat om een artikel te kunnen delen. Deze wordt pas actief, zodra je zelf actief de knop indrukt om te delen. Lees hier het privacybeleid van Facebook. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze zelf verwijdert.
  • Twitter verzamelt gegevens, omdat er een knop onder artikelen en op pagina’s staat om een artikel te kunnen delen. Deze wordt pas actief, zodra je zelf actief de knop indrukt om te delen. Lees hier het privacybeleid van Twitter. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze zelf verwijdert.
  • Gravatar zorgt voor een afbeelding, naast je naam, als je een account bij Gravatar hebt. Gravatar is een onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van Automattic.
  • Bij elk artikel is een deelknop aanwezig om te delen op Pinterest. Deze wordt pas actief, zodra je zelf actief de knop indrukt om te delen. Lees hier het privacybeleid van Pinterest. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze zelf verwijdert.
  • Je kan mamainhetmoment.nl volgen op Instagram. Deze knop staat op meerdere plekken op de website afgebeeld. Wanneer je zelf actief op de volg-knop klikt, linkt Instagram naar je eigen account om de volg-actie te autoriseren. Er worden gegevens verzameld om te zien hoeveel volgers er via deze weg op mijn account komen. Cookies worden opgeslagen, zolang deze worden gebruikt of wanneer jij deze zelf verwijdert. Lees hier het privacybeleid van Instagram.
  • Linked-In verzamelt gegevens, omdat er een knop onder artikelen en op pagina’s staat om een artikel te kunnen delen. Deze wordt pas actief, zodra je zelf actief de knop indrukt om te delen. Lees hier het privacybeleid van Linked-In. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze zelf verwijdert.

De Cookies die geplaatst worden door deze bedrijven en diensten kun je verwijderen in je browser. Deze bedrijven zijn wereldwijd actief en zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij hebben daarom niet alleen met de Europese en Nederlandse wetgeving te maken, maar ook met de Amerikaanse wetgeving.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om:

  • Je persoonsgegevens in te zien, te veranderen of te (laten) verwijderen;
  • De eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door mamainhetmoment.nl;
  • Een verzoek in te dienen om je persoonsgegevens die naar jou of een ander, door jouw genoemde organisatie, te sturen. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar mamainhetmoment@outlook.com;
  • Een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

Ik reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken.

Beveiliging van de gegevens

Mamainhetmoment.nl neemt de bescherming van jouw gegevens heel serieus. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of je denkt dat er misschien misbruik van wordt gemaakt, neem dan contact met mij op via mamainhetmoment@outlook.com.

Mamainhetmoment heeft het volgende gedaan om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en een firewall;
  • SSL-certificaat: Jouw gegevens worden via een beveiligde internetverbinding verstuurd. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk;
  • Er zit beveiliging op deze website om mijn website te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam;
  • Er wordt voorzichtig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van mijn website;

Als je vragen hebt over deze privacyverklaring, stuur gerust een mail naar mamainhetmoment@outlook.com.

Lees ook mijn disclaimer.

Welkom op mamainhetmoment.nl, mijn persoonlijke lifestyleblog voor mama’s met een druk bestaan.

Ik ben Anne, 29 jaar en getrouwd met Ewoud. Sinds november 2019 ben ik moeder geworden van een prachtig meisje en werd mijn dagelijks leven opnieuw ingevuld.

Op mamainhetmoment zal je lezen over moederschap, persoonlijke groei, kinderen, uitjes (t)huis & tuin, mindfulness, huishouden, feestdagen en bijzondere gelegenheden. En af en toe iets over beauty.  Alles met het doel om bewuster van het leven te genieten!

Want een ontspannen mama is een happy mama!

Veel liefs, Anne

Eerder gepubliceerd
Kalender
december 2021
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031